Naturalna witamina C i jej źródła

Jakoś tak podświadomie całe zapotrzebowanie na witaminy i minerały chcemy uzupełniać w sposób możliwie naturalny. Spożywając jedzenie pełnie odżywczych składników. Akurat nie jest to złe, bo bioprzyswajalność co niektórych witamin i minerałów jest znacznie lepsza, w tak zwanej naturalnej postaci.

Jeśli chodzi o witaminę C to akurat ten sam związek chemiczny jest produkowany w tabletkach, jaki występuje np. w kapuście. Nie ma między nimi różnicy, a już na pewno dla naszego organizmu, który wszystkie substancje odbiera jako strukturę wiązań i atomów. Jednak jeśli szukamy naturalnie zawartej w jedzeniu witaminy C, musimy swoją uwagę skierować ku świeżym owocom, warzywom i co ciekawe np. wątrobie cielęcej, która pod względem zawartości kwasu askorbinowego przewyższa nie jedną roślinę.

naturalna witamina C

naturalna witamina C

Źródła naturalnej witaminy C:

Polecam zaglądać na profil Elżbiety Kaczorowskiej, która w swoich prezentacjach wyjaśnia wiele aspektów działania naturalnej witaminy C na nasz organizm.

Na koniec parę słów na temat dzikiej róży – prawdziwej skarbnicy naturalnej witaminy C:

Dajcie znać w komentarzu odnośnie tego jakie są Wasze opinie dotyczące naturalnych źródeł witaminy C.